Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αλληλεγγύης συνέχεια...



    Ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα είχε το 4ο Παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης Χανίων, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο 1ο ΕΠΑΛ.
    Παρόλο που ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν του, έκανε τις ανταλλαγές του, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και γνωρίστηκαν αναμεταξύ τους πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την εξέλιξή τους. Πολλοί από τους Εγγλέζους που μένουν μόνιμα στην Κρήτη, ήρθαν να μας γνωρίσουν και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους στο να ενσωματωθούν σε αυτή τη  δράση αλληλεγγύης που γίνεται στην περιοχή μας.
    Τα μέλη του Δ.Α.Χ είχαν ενημερωθεί (και είχαν ενημερώσει όσο κόσμο μπόρεσαν), ώστε να φέρουν ρούχα για τους αστέγους της περιοχής καθώς και φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο. Έτσι, συγκεντρώθηκαν μερικά ρούχα και φάρμακα για συνανθρώπους μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη, ειδικά με αυτές τις καιρικές συνθήκες που βιώνουμε.
    Εκτός δηλαδή από την υπηρεσία που παρέχεται μέσω της ανταλλαγής στα μέλη του Δ.Α.Χ. η προσπάθεια γίνεται, ώστε να διευρυνθεί αυτή η αλληλεγγύη και σε μεγαλύτερο κοινωνικό φάσμα.  Οι καιροί μας ζητάνε συναδέλφωση, αλληλεγγύη, συνοδοιπόρευση, υποστήριξη, ευγενή άμιλλα, συνεργασία. Τίποτα το άγνωστο δηλαδή, σε κανέναν από μας. Οι αρχαίοι Έλληνες (που όλος ο κόσμος θαυμάζει και μερικοί απλά σφεντερίζονται τα δικά τους επιτεύγματα για να καμαρώνουν), αυτές τις αρχές είχαν θεσπίσει και αυτές πρέσβευαν. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να γίνουν κοιτίδα πολιτισμού, γραμμάτων, τεχνών, καθώς και δημιουργοί …πολιτευμάτων!
    Οι μέρες της αντιπαλότητας και της ανταγωνιστικότητας ανήκουν στο παρελθόν και όποιος δεν το καταλαβαίνει (το βλέπουμε όλοι μας), περνάει άσχημα. 
  
Προσθέτοντας ο καθένας τη δική του μοναδικότητα, 
δυναμώνουμε την «προς τα άνω» ώθηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: