Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Το μήνυμα των ημερών… Ανάσταση έρχεται!!!


Πλησιάζει το Πάσχα. Σε λίγες μέρες θα έχουμε Μεγάλη Βδομάδα όπου θα αναφερθούμε στα Πάθη του Θεανθρώπου, στην Συγχώρεση, στην Θυσία, στην Αγάπη και άλλα τόσο πολύ όμορφα….
 

«Αν είχα ένα όπλο και με αφήνανε, θα τους σκότωνα όλους…» είπε ο άλλος προ ημερών.
«Θεοκρατικό και όχι ανθρωποκρατικό…»;

- Ποιος άλλος; Που το είπε; Σε ποιόν; Αν τον άφηναν, ποιοί;;;
- Οι ακροατές τέτοιων δηλώσεων είναι άραγε συνένοχοι ή μήπως οι αυριανοί ένοχοι;
- Ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση παραληρήματος, παράκρουσης, ψυχικής ανισορροπίας, ηθικής αναπηρίας… κλπ, και να πει ακραία πράγματα ακόμα και «εν βρασμώ ψυχής», αλλά όσοι τον ακούνε και δεν κάνουν κάτι για τον περιορισμό του - ώστε να μην προκληθεί καμιά βλάβη μεθαύριο στο κοινωνικό σύνολο - έχουν καμιά ευθύνη άραγε;
- Για την προστασία του κοινωνικού συνόλου δεν λειτουργούν κάποια συστήματα;
- Είναι αλήθεια ακραίο στις μέρες μας, το να σκοτώνει κανείς κάποιον άλλο;
- Έχει κανέναν προϊστάμενο (εκτός του αμφισβητούμενου, του οποίου την άδεια για τον φόνο, έχει -όπως φαίνεται- πάρει); Αυτός ο προϊστάμενος έχει καμιά ευθύνη να τον «μαζέψει»;
- Τέτοιου είδους προτροπές, περνάνε εξίσου απαρατήρητες από όποιον και αν εκφράζονται; Δεδομένου ό,τι μπροστά στο νόμο όλοι είναι ίσοι;
- Πότε και ποιοί απαλλάσσονται λόγω βλακείας, άγνοιας, φαιδρότητας;
- Ποιός φαντάζεται έναν τέτοιο τύπο να μιλάει για Θυσία, Συγχώρεση και Αγάπη;;; 
Για να δω χεράκια να σηκώνονται!

Πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται από τέτοιες καταστάσεις. Στο τέλος, κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν είχε υποπτευθεί το παραμικρό!!!

 «Ο καστανάς που πουλούσε κάστανα χωρίς απόδειξη, αφέθηκε τελικά ελεύθερος; Κάτι τέτοιοι έχουν καταντήσει τη χώρα σε αυτά τα χάλια…», σου λέει ο άλλος!

Ποιος είναι ο άλλος;;; Άντε πάλι από την αρχή!

- Ποιος άλλος; Που το είπε; Ποιοι είναι οι τέτοιοι;

- Οι ακροατές… κλπ κλπ…. 
- Ο καθένας… κλπ κλπ…

Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;;;
Ή… μήπως είναι όλα καλά;;;

Και φτού πάλι από την αρχή!
 


Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, ευαισθητοποιούμαστε -λέει- για κάποιες ώρες (τουλάχιστον) με τα Άγια Πάθη και συνδεόμαστε λίγο περισσότερο με τις έννοιες, Συγχώρεση, Αποδοχή, Πίστη, Αγάπη και… Συμπόνοια, Κατανόηση, Ευγνωμοσύνη και Υποστήριξη.

Επίσης, ερχόμαστε σε επαφή με την έννοια Ανάσταση, Πνευματική Ανάταση, Αναγέννηση και Φως!

Είθε η σύνδεσή μας με όλα αυτά, αυτήν την φορά, να είναι πιο μακράς διαρκείας. Να είναι έντονη, βαθιά, ενδυναμωτική και αληθινή!

Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπουμε, την βασική ανάγκη του καθενός μας να είναι ευτυχισμένος. Με όποιον τρόπο επιλέγει ο καθένας! Έτσι συντηρείται και η υγεία μας εξάλλου!  Και είναι πολύ βασικό να μπορούμε να αποδεχόμαστε τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει ο καθένας να είναι ευτυχισμένος. Ακόμα κι αν ανήκουμε στην κατηγορία αυτουνού που «θέλει να τους σκοτώσει όλους»!
«Πάσχα έρχεται…», σου λέει ο άλλος!

Βασικό επίσης, να μην παραβλέπουμε τον εαυτό μας. Η συμπεριφορά μας απέναντι στον εαυτό μας, είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στην ψυχή μας. Και ότι νοιώθει η ψυχή μας, το βιώνει το φυσικό μας σώμα!!!

Καλή νηστεία, καλό φαγοπότι, καλές γιορτές και καλή υγεία φυσικά. Η οποία εξαρτάται τόσο από το τι μπαίνει μέσα σε αυτό το σώμα, όσο και από το τι βγαίνει από αυτό το στόμα!!!

«Ο Θεός μας έδωσε δύο αυτιά και ένα στόμα, και με αυτήν την αναλογία πρέπει να τα χρησιμοποιούμε», σου λέει ο άλλος!
και μη με ρωτήσεις ποιός άλλος, γιατί θα σε στείλω να το πάρεις από την αρχή, ε;
Παραθέτω την μαντινάδα από το giortazo.gr για να κάνω εορταστική ατμόσφαιρα.
«Ίσως αυτό να είναι το μήνυμα των ημερών», σου λέει ο άλλος!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: