Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

the living and the lost



ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ LINDA TALBOT 
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ, ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 22 ΧΑΝΙΑ
ΑΠΟ 5 εως 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017

LINDA TALBOT:
Εργάστηκε ως κριτικός τέχνης στο Λονδίνο. Δημοσιευμένα συγγραφικά της έργα, είναι:  "Φανταστικό βιβλίο τροφίμων" - ιστορίες, τραγουδάκια και συνταγές για παιδιά. "Πέντε βόλτες από έναν ποταμό", Ποδηλασία βόλτες στο Suffolk, Αγγλία, με ανέκδοτα και διηγήματα. Ποίηση και διηγήματα για περιοδικά, καθώς και διηγήματα για ενήλικες και παιδιά online. Ειδικεύεται στο κολάζ και εκθέτει κάθε χρόνο στα Χάνια από το 2008. Επίσης διοργανώνει εργαστήρια μικτών τεχνικών και art therapy στο Mistral Hotel, Μάλεμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ:
Από έναν άρρωστο άντρα που έχει μια μαύρη γάτα ανοικτή πάνω από το στομάχι του ως ένα μικρό γυάλινο μάτι που φαίνεται να παρέχει προστασία, η δεισιδαιμονία έχει πάρει περίεργες διαστάσεις.
Σε αυτήν την έκθεση το πρώτο μέρος είναι τα ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - εμπνευσμένα από σύμβολα που είναι κεντημένα στα παραδοσιακά ρούχα, με εικόνες  από πουλιά - στη Σιβηρία για παράδειγμα, τατουάζ στους ώμους για να κρατηθεί η ψυχή στο σώμα,  προστατευτικά χέρια που φέρουν ανθρώπινα μάτια, ως την εκπληκτική δύναμη της γεωμετρίας.
Το LOST είναι το δεύτερο μέρος της έκθεσης, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο όλοι μπορούν να χαθούν για κάποιο χρονικό διάστημα στο τοπίο ενός μοναχικού μυαλού. Τα μέρη είναι άγνωστα, ενοχλητικά, διαλύοντας την ισορροπία. Οι χαμένοι είναι ανήμποροι σε κυριολεκτικά ή μερικώς διεστραμμένες τοποθεσίες.
Ο ODALISQUE είναι το τελευταίο τμήμα. Μια οδαλίσκη - μια καμαριέρα, σκλάβα ή παλλακίδα σε ένα τουρκικό χαρέμι, αναβαθμίζεται εδώ, από κάποιαν που αναζητά την φώτιση μέσω βιβλίων και φωτογραφιών στον ελεύθερο χρόνο της, σε μια σαρκική θεά που σέρνεται με μικροσκοπικούς άντρες.

Και θα υπάρχει επίσης μια επιλογή έργων του ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.
Ο Ηρακλής είναι συγγραφέας, καλλιτέχνης και συντονιστής εργαστηρίων προσωπικής ανάπτυξης. Στα χρόνια που ζει στα Χανιά έχει διοργανώσει κ συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις και εργαστήρια.  Έχει παρουσιάσει τις συλλογές «πέρα από τα όρια», «θάλασσα» και την έκθεση «απεριόριστες ιδέες» με την συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών και χρησιμοποιεί την σημειολογία και τους συμβολισμούς στα έργα του.
Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα κ ποίηση κ το νέο του βιβλίο με τίτλο «ουδέν κακόν…» παρουσιάστηκε πρόσφατα στα Χανιά.

 Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο, θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 19:00 έως τις 23:00. Το πάρτι έναρξης (όπου σας περιμένουμε όλους),  είναι την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Στο Μοναστήρι του Καρόλου. 
Χατζημιχάλη Νταλιάνη 22.

Lindajtalbot.wordpress.com
Hercgr.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: