Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Καλές Απόκριες και Happy Valentine's Day!


    Ο Φλεβάρης, αγαπημένος μήνας των «μασκαράδων» και των «καρνάβαλων» (που έχουν την τιμητική τους σε αυτή τη χώρα), αν και δύσκολος με τις παρούσες συνθήκες, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γιορτές, σε πείσμα των καιρών. Την τιμητική τους έχουν βέβαια και οι ερωτευμένοι! 
Ευκαιρίες για γιορτή –είτε είστε, είτε δεν είστε ερωτευμένοι (αν και θα σύστηνα να είστε, κάνει καλό!)- με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και ευκαιρίες για ξεφάντωμα, εν όψει της Αποκριάς. 
    Το ξέρετε φαντάζομαι, ότι τα ξεφαντώματα της Αποκριάς είναι άκρως ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα, ε;  Σκοπό έχουν να μας απελευθερώσουν από τις καταπιεσμένες εντάσεις μας, να ξεδώσουμε, να γελάσουμε, να χορέψουμε, να αλλάξουμε πρόσωπα, να παίξουμε, να διώξουμε όλη την πίεση και το στρεσάρισμα, που ο καθωσπρεπισμός και το «δήθεν» της καθημερινότητας, μας επιβάλλουν. 
    ΓΙ ΑΥΤΟ, αποφασίστηκε το 6ο Παζάρι του Δικτύου Αλληλεγγύης και Ανταλλαγών Χανίων, να γίνει την Κυριακή 4 Μάρτη  (ενώ συνήθως γίνεται κάθε δεύτερη Κυριακή).
Στο 5ο Ανταλλακτικό Παζάρι του Δ.Α.Χ, παρευρέθηκαν ακόμα περισσότεροι συμμετέχοντες, με πολλά περισσότερα πράγματα προς ανταλλαγή από τις προηγούμενες φορές. Περισσότερες οι μονάδες που ανταλλάχτηκαν, περισσότερα τα άτομα που εξυπηρετήθηκαν. Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα συγκεντρώθηκαν ρούχα και φάρμακα για να προσφερθούν στους αστέγους της περιοχής και σε άτομα που έχουν ανάγκη. Εκτός από τα ρούχα και τα φάρμακα, τα μέλη του Δ.Α.Χ. αποφάσισαν να συγκεντρώνουν ΚΑΙ τρόφιμα για τον ίδιο σκοπό. 
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει λοιπόν ρούχα, φάρμακα ή τρόφιμα, 
αλλά και να ανταλλάξει προϊόντα και υπηρεσίες  
καθώς και προσωπική επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Α.Χ, 
μπορεί να το κάνει στο (γνωστό πλέον χώρο του) 1ου ΕΠΑΛ Χανίων
την Κυριακή 4 Μαρτίου από τις 11π.μ ως τις 4μμ.


Η επαφή και μόνον με άτομα που όχι μόνο αντιλαμβάνονται, 
αλλά συμμερίζονται και συνεργάζονται για κοινά όνειρα και στόχους, 
είναι από μόνη της μια ευχάριστη γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: