Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ !!!

Το κράνος σώζει λοιπόν και … καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να δούμε, ΤΙ και από ΠΟΥ το σώζει…

Σε προστατεύει λέει από πιθανό ατύχημα και σου σώζει τη ζωή σε περίπτωση που χτυπήσεις στο κεφάλι.
Μπορείς βέβαια να μείνεις παράλυτος σε όλη σου τη ζωή, να ακρωτηριαστείς σε κάποιο μέλος του σώματός σου, άνεργος και με πενιχρή σύνταξη που δεν θα σου φτάνει να πληρώσεις ούτε το ενοίκιο,… αλλά θα είσαι ζωντανός όμως.
Λίγο τόχεις αυτό;;;

Προστατεύει το εισόδημά σου, εφόσον εκμηδενίζει (όχι ότι τις αποκλείει φυσικά), τις πιθανότητες να σου κόψουν κλήση και να επιβαρυνθείς στους λογαριασμούς (για τους οποίους και ΜΟΝΟ, ταλαιπωρείσαι απ΄ τη μια δουλειά στην άλλη όλη μέρα) με άλλα 300€.

Κάτι που ξέχασα;;; συγχωρήστε μου την παράλειψη και ενημερώστε με για ότι ξέχασα παρακαλώ.
Και να δούμε τώρα τα ΔΕΝ.

Δεν προστατεύει το μηχανάκι σου
Δεν προστατεύει το εισόδημά σου (όπως αποδεικνύεται παρακάτω)
Δεν προστατεύει την οικογένειά σου
Δεν προστατεύει την υγεία σου
Δεν προστατεύει την επιβίωσή σου γενικότερα…
Και φυσικά Δεν προστατεύει την επιβίωση όσων εξαρτώνται από σένα.

Προστατεύει το μηχανάκι σου από τις ζημιές που παθαίνει με τη χρήση των υπαρχόντων δρόμων; Για τις οποίες ξοδεύεις θέλεις δε θέλεις το ποσόν της κλήσης (τουλάχιστον) μηνιαίως, για επισκευές που προκαλούνται από τα σπασίματα των λάστιχων λόγω λακκουβών και φρεατίων στο δρόμο… αναφέρω ένα παράδειγμα…!!!

Προστατεύει το εισόδημά σου αφού κάθε τόσο πρέπει να πληρώνεις για να επισκευάζεις τη μια την εξάτμιση, την άλλη τα λάστιχα, τις ζάντες, τα φανάρια…. κλπ…;;;.

Προστατεύει την οικογένειά σου από την λιμοκτονία στην οποία την υποβάλλεις, λόγω έλλειψης, η οποία μπορεί να φτάνει και τα όρια της στέρησης κάποιες φορές;;;

Προστατεύει την οικογενειακή σου γαλήνη από τις εντάσεις και τις προστριβές, που υπάρχουν σε έξαρση όσο διαρκεί κάθε είδους εμπάργκο σε είδη αναψυχής, απόλαυσης, ένδυσης, χρήσης ως και τροφής ακόμα, μερικές φορές;;;;

Προστατεύει την υγεία σου; Αφού υποβάλλοντας τον εαυτό σου σε τόσες στερήσεις, συνοδευόμενες και από εντάσεις ταυτόχρονα (συν το ότι τον ξεπατώνεις καθημερινά κοπανώντας τον πάνω στο μηχανάκι), τον εξουθενώνεις και του δημιουργείς την ανάγκη για εγκεφαλικά επεισόδια, σπονδυλαρθρίτιδες, καρδιοαγγειακές εκτονώσεις, στομαχικές διαταραχές … ή έστω πονοκεφάλους και αϋπνίες.

Να μην πιάσω την περίπτωση που –ώ μη γένοιτο- χρειαστείς κάθε είδους νοσοκομειακή περίθαλψη και ΔΕΝ έχεις κάποια ιδιωτική ασφάλεια….
Φυσικά, ΔΕΝ θέλει κανείς μας να πιάσουμε αυτό το θέμα!!!

Και η επιβίωση σου λοιπόν, όπως συμπεραίνεται από τα προηγούμενα, πως προστατεύεται δηλαδή;;;
Η επιβίωση όσων εξαρτούνται από σένα;;;

Με μια πρόχειρη ματιά βλέπω λοιπόν ότι είναι περισσότερα αυτά, από τα οποία ΔΕΝ σε σώζει το κράνος, αλλά εντάσσονται ΟΛΑ στο δεύτερο σκέλος της αρχικής διερώτησης.

Συνεπώς κανείς δεν ενδιαφέρεται για το θέμα της ψυχικής και σωματικής υγείας που κυρίως δημιουργείται έτσι ή αλλιώς, (είτε οι δρόμοι είναι σκάρτοι, είτε γιατί η οδήγησή σου είναι χάλια, είτε γιατί δεν φοράς κράνος επειδή έτσι απαιτείται ή από πεποίθηση), αλλά εστιάζεται στην προστασία του εισοδήματος.

Ο καθένας μας φοβάται να μην επιβαρύνει κιάλλο το ήδη επιβαρημένο του εισόδημα, φοβάται να μην πληρώσει πάλι, …να μην πληρώσει κιάλλο, …να μην χρεωθεί ακόμα περισσότερο, γιατί είναι ήδη μέχρι το λαιμό στο φέσι.
Και προσπαθεί φυσικά να βρει τη λύση που θα του κοστίσει λιγότερο. Να φτάσουν και για το ενοίκιο, και για το ρεύμα, το τηλ, το ιντερνετ των παιδιών, τα φροντιστήρια, την βενζίνη, τα κοινόχρηστα, την πληρωμή των κινητών, τη δόση για το αυτοκίνητο… ναι, φυσικά θάχει και τα γενέθλιά του ο μικρός μεθαύριο, να μην του πάρεις κάτι;;; … πω πω….
Και αν μείνουν, …τρώμε!!!

Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ κάν την ανάγκη μου για λίγες διακοπές, ξεκούραση, χαλάρωση, απόλαυση;;; απα πα πα πα…. Θα σε μαλώσω!!!

Εδώ δεν υπολόγισες την ανάγκη να πας τη γυναίκα σου μια βόλτα, ένα λούνα παρκ τα παιδιά, να αγοράσεις καινούρια παπούτσια, ή ένα δώρο στη γυναίκα σου, να πάρεις ένα λουκούλλειο γεύμα από έξω και να τους κάνεις το τραπέζι, να γυρίσεις στο σπίτι έχοντας πάρει από ένα μικρό δωράκι για τον καθένα, δεν πήγες στη γιορτή του φίλου σου γιατί δεν είχες τίποτα να του πάρεις… τι να λέμε τώρα….

Ειδικά τα μηχανάκια μικρού κυβισμού, παπάκια και τα ρέστα… τέτοιου είδους άνθρωποι τα έχουν…
Μεροκαματιάρηδες άνθρωποι που προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα όσα ευρώ απαιτούνται για να πληρώσουν την ασφάλεια, τα τέλη κυκλοφορίας, τα καθημερινά καύσιμα και να συμπληρώσουν το ποσόν που χρειάζεται για να αλλάξουν αυτήν την ρημάδα την εξάτμιση, (η οποία ξεχαρβαλώθηκε από τα γκάπα γκούπα κάθε μέρα στους κωλόδρομους και) που τώρα κάνει θόρυβο.

Οι άλλοι, οι πιο άνετοι, έχουν συνήθως αυτοκίνητο και εναλλακτικά κάποια μεγαλύτερη μηχανή ή μοτοσικλέτα.

Τώρα θέλετε να αναλύσουμε σε ποιούς κόβονται οι περισσότερες κλήσεις για έλλειψη κράνους ή για χρήση μη σωστού κράνους;

Όχι, δεεεν χρειάζεται;;;;

Έτσι μπράβο… χαίρομαι που σας βλέπω υποψιασμένους και ψαγμένους.
Είναι τιμή μου να με διαβάζουν τέτοιου είδους άτομα. Ψαγμένα και υποψιασμένα και όχι… αλλού για αλλού!!!

Ακριβώς όπως το σκέφτηκες: Γιατί αν ήταν διαφορετικά, το κράνος θα μοιραζόταν με την αγορά της μηχανής, θα ήταν ένα απαραίτητο αξεσουάρ όπως ο καθρέφτης, ή η κόρνα λόγου χάρη, και αν το μέτρο ίσχυσε αναδρομικά, θα μοιραζόταν (αν μη τι άλλο σε ενδεικτική τιμή), σε όσους είχαν μηχανάκι πριν την ισχύ αυτού του συστήματος.

Και εσείς που είστε ψαγμένοι, γνωρίζετε καλά λοιπόν πόσο έχει η αγορά ενός κράνους!

Τώρα αν το πάμε ακόμα βαθύτερα να δούμε ποίος κάνει τις μεγαλοεισαγωγές ή την κατασκευή των εν λόγω ειδών…. Έ , πάει μακριά η βαλίτσα.

Φτάνει μέχρι εδώ.
Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να προσέχουμε για να μας προσέχουν!

Αυτό προς άπασες τις κατευθύνσεις! Πρέπει να προσέχουμε το μηχανάκι μας, τον εαυτό μας, την υγεία μας, την οικογένειά μας, τους συμπολίτες μας, το περιβάλλον μας, … τους ψηφοφόρους μας, τους εκλεγόμενούς μας … και πάει λέγοντας… ώστε να μας προσέχουν κι αυτοί –λέει- με τη σειρά τους.

Με κράνος λοιπόν οπωσδήποτε, ως μέσον τυπικής ή ουσιαστικής νομιμότητας, αλλά κυρίως με πολλή προσοχή, (ουσιαστική αυτή απαραίτητα), σε όλους και σε όλα.
Μηδέ της συμπεριφοράς μας εξαιρουμένης!


Ηρακλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: