Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Ένας πολεμιστής του Φωτός είναι πάντα σε εγρήγορση: Δεν ζητάει την άδεια των άλλων για να πιάσει το σπαθί του, απλώς το παίρνει στο χέρι του. Ούτε χάνει τον χρόνο του εξηγώντας τις κινήσεις του. Πιστός στις αποφάσεις του Θεού, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Είναι αμείλικτος με την προδοσία, αλλά δεν εκδικείται. Περιορίζεται στην απομάκρυνση των εχθρών από την ζωή του. Για να πιστέψει στον δρόμο του, δεν έχει ανάγκη να αποδείξει ότι ο δρόμος του άλλου είναι λανθασμένος…


Paulo Coelho - "Το Εγχειρίδιο του πολεμιστή του Φωτός"
Ο πολεμιστής του φωτός πιστεύει. Επειδή πιστεύει στα θαύματα, αρχίζουν να γίνονται θαύματα.

Αν η φασαρία του κόσμου πνίγει την εσωτερική μας φωνή, αυτό ίσως σημαίνει πως έφτασε η στιγμή της μάχης. Ίσως μας ειδοποιεί ότι πρέπει να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή του φωτός που κοιμάται μέσα στον καθένα μας. Να ξεκινήσουμε την πορεία σ' ένα δρόμο διάσπαρτο με κολακείες και πειρασμούς, ένα μονοπάτι όπου το κάθε βήμα μπορεί να κρύβει τις παγίδες ενός ολόκληρου λαβύρινθου. Μια διαδρομή όπου η νίκη έχει το ίδιο πρόσωπο με την ήττα.
Ποιος, όμως, μπορεί να μας στηρίξει στις δύσκολες στιγμές;
Ποιες λέξεις πρέπει ν΄ ακούσουμε από τις μυριάδες που αντιλαλούν στ' αφτιά μας;
Μπορούμε στ' αλήθεια να μοιραστούμε όνειρα και νοσταλγία με τους άλλους;
Ο Πάουλο Κοέλο, δάσκαλος ζωής κι ελπίδας, μας παρουσιάζει ένα χάρτη για να φτάσουμε στο νησί όπου θησαυρός είναι η ευτυχία. Το βιβλίο συγκεντρώνει κείμενα γραμμένα να μας θυμίζει ότι μέσα στον καθένα ζει ένας πολεμιστής του φωτός. Κάποιος που μπορεί να ακούσει τη σιωπή της καρδιάς του, να δέχεται απώλειες χωρίς να χάσει την πίστη και να τρέφει ελπίδα όταν είναι αποθαρρυμένος και κουρασμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: