Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ "ΑΓΑΠΗΣ" ... εν όψη εκλογών


απόσπασμα από το μυθιστόρημα  "ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ"    

      Όλοι αυτοί γύρω μας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν τα δικά τους μέτρα και σταθμά, στην πλειοψηφία τους μας «αγαπάνε»...!!! είχε γράψει κάπου μια φορά, με παράπονο αλλά και ειρωνεία.

      Έτσι κάνουν και οι κυβερνήσεις, έλεγε μερικά χρόνια αργότερα.
Προσπαθούν να επιβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερους περιορισμούς στους πολίτες, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Επειδή τους αγαπάνε! Φορολογούν την κάθε δραστηριότητά τους, βρίσκουν τρόπους να τους παγιδεύουν και να τους ελέγχουν όσο μπορούν περισσότερο, επειδή τους αγαπούν φυσικά!
Για ποιόν άλλο λόγο θα γινότανε; Υπάρχει περίπτωση να τους μισούν και να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις για να τους εξοντώσουν;
Μπα… δεν νομίζω! 
Αφού στις προεκλογικές περιόδους όλοι οι υποψήφιοι βγαίνουν στους δρόμους με κάτι χαμόγελα μέχρι τα αυτιά, τους σφίγγουν τα χέρια, τους χαιρετάνε εγκάρδια, τους γεμίζουν υποσχέσεις για βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, τους τάζουν τον παράδεισο επί γης και τους διαβεβαιώνουν ότι θα αφιερώσουν το δυναμικό τους για το κοινό καλό.
Με την σειρά τους οι πολίτες, επειδή και αυτοί τους αγαπούν βέβαια, ψηφίζουν όποιον θεωρούν ότι θα μπορούσε να βολέψει το παιδί τους στο δημόσιο, να καλύψει κάποια δική τους λαμογιά, να τους εξασφαλίσει την νομιμοποίηση κάποιου αυθαιρέτου, να «παραβλέψει» κάποια παρατυπία τους και πάει λέγοντας. 

Το ίδιο συμβαίνει με τις θρησκείες, τις μόδες, τις κάθε λογής κοινωνικές επιταγές… 
Οικονομικοί, ψυχολογικοί ως και ψυχοσωματικοί περιορισμοί και πειθαναγκασμοί στο όνομα της μόδας, της πίστης, της ευπρέπειας, του κοινωνικού στάτους, κλπ… επιβάλλονται στο όνομα της αγάπης!

Μεγάλο πράγμα αυτή η «αγάπη» λοιπόν.
Κινητήριος δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: