Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Οι Σχέσεις ως Καθρέφτες !

Το ευρύτερο Παιχνίδι του Κρυφτού που παίζετε έχει σκοπό την ανα-δημιουργία του Παραδείσου στη Γη. Να ποιο είναι το κλειδί. Μόνο βρίσκοντας την ισορροπία μέσα στη πολικότητα είναι δυνατόν να ανα-δημιουργήσετε την Εστία. Από την στιγμή που θα βρεθεί η ισορροπία το Παιχνίδι προχωράει σε μια υψηλότερη δόνηση και εσείς βιώνετε τη σπουδαία μεταβολή. Μετά τη μεταβολή, η πολικότητα δεν χρειάζεται πια. Η ισορροπία είναι αυτό που επιχειρούσατε να επιτύχετε κάθε στιγμή της ζωής σας μέχρι τώρα. Σε αυτή την αναζήτηση για ισορροπία είναι που επινοήσατε τη σχέση του ζευγαριού. Η σχέση του ζευγαριού σας έχει εξυπηρετήσει καλά και την τιμούμε ιδιαίτερα. Σας έχει επιτρέψει να ενώνεστε ο ένας με τον άλλο, να μοιράζεστε τις δονήσεις σας και να δημιουργείτε συνολική ισορροπία. Εμείς σε αυτή τη μεριά του πέπλου νιώθουμε δέος μπροστά στην επινοητικότητά σας για να ξεπερνάτε τις επιπτώσεις της πολικότητας. Το να φέρνετε κάποιον άλλο τόσο κοντά ώστε να μπορείτε να δείτε τον αληθινό σας εαυτό στα μάτια του απαιτεί αληθινό θάρρος και ειλικρίνεια. Καθώς περνούσε ο καιρός, αυτό το Παιχνίδι του ζευγαριού εξελίχθηκε σε πολλά υπο-Παιχνίδια. Κάποια από αυτά είχαν να κάνουν με εξουσία και έλεγχο και άλλα με την αξία του εαυτού σας. Κάποια άλλα χρησίμευαν για την απόκτηση υλικών αγαθών και προσωπικής άνεσης. Κάποιοι απέκρουαν αυτές τις σχέσεις εξαιτίας κρίσεων που βίωσαν σχετικά με τον εαυτό τους.

 Η βάση των σχέσεων στο Παιχνίδι είναι να καθρεφτίζουν τη δική σας μεγαλοπρέπεια και να σας θυμίζουν το μέρος του Θεού μέσα σας. Κάποιες σχέσεις περιείχαν δύσκολα μαθήματα για σας. Κι αυτό ήταν όπως έπρεπε διότι για να δείτε τον Θεό μέσα σας, η ενέργειά σας θα πρέπει να είναι πλήρως εστιασμένη, αφού είναι ορατός μόνο μέσα από μάτια απαλλαγμένα από κριτική διάθεση. Μερικές φορές βάζετε στη ζωή σας καθρέφτες που ανακλούν δικά σας κομμάτια που δεν σας αρέσουν. Χρησιμοποιήστε αυτούς τους καθρέφτες για να δείτε ανοιχτά το είδωλο που σας προσφέρουν. Καθώς αρχίζετε να αλλάζετε το είδωλο μέσα στον καθρέφτη, θα παρατηρήσετε επίσης ότι και οι καθρέφτες θα αλλάζουν. Σας έχουν πει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε κάποιον άλλο. Σας λέμε ότι με αυτό τον τρόπο είναι δυνατόν να αλλάξετε κάποιον άλλο άνθρωπο, αλλάζοντας τον τρόπο που αντιδράτε προς αυτόν.
Αφού καταφέρετε να δείτε την εικόνα του εαυτού σας και να συνειδητοποιήσετε το μάθημα που είναι εκεί για σας, μια νέα σχέση θα αναδυθεί. Ένα νέο πρόσωπο θα καθρεφτίζεται πλέον στον καθρέφτη. Για κάποιους, αυτό θα σημάνει το τέλος μιας σχέσης. Κάποιες σχέσεις θα πραγματοποιήσουν τη μετάβαση και θα προχωρήσουν  στο επόμενο επίπεδο. Δεν κρίνουμε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο. Το μόνο που θέλουμε να σας τονίσουμε είναι ότι τις περισσότερες φορές έχετε επενδύσει πολύ ενέργεια για να τοποθετήσετε έναν συγκεκριμένο καθρέφτη στο πεδίο σας. Μην τον απομακρύνετε πριν δείτε το είδωλό σας, γιατί αυτό θα σας κάνει απλώς να αναζητήσετε έναν άλλο καθρέφτη παρόμοιας οπτικής για να κοιτάτε τον εαυτό σας.
Σας ζητάμε να ασκήσετε τη διάκρισή σας όταν κάνετε τέτοιου είδους επιλογές.
Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι μόνο το άτομο που καθρεφτίζεται που πρέπει να αλλάξει. Όταν πραγματοποιηθεί μια αλλαγή στον ένα από τους δύο, ο καθρέφτης θα πρέπει επίσης να είναι πρόθυμος να κρατήσει το νέο είδωλο.
Ένας καθρέφτης απρόθυμος να στείλει πίσω μια νέα εικόνα, είναι κολλημένος για πάντα σε μια περιορισμένη σχέση. Σας λέμε ότι οι καθρέφτες που καλωσορίζουν την ευκαιρία να αλλάξουν το είδωλό τους είναι εκείνοι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσουν στα ανώτερα επίπεδα. Αυτό συχνά απαιτεί συγχώρηση και κατανόηση! Αυτό δείχνει καθαρά τη χρήση της αγάπης άνευ όρων και την άποψη της Ενότητας στις σχέσεις μέσα στη νέα ενέργεια.

Πολλοί στις υψηλότερες δονήσεις έχουν συναντήσει δυσκολίες στη δημιουργία σχέσεων που να τους ικανοποιούν. Βλέπουν τους εαυτούς τους μόνους και ανίκανους να συνδεθούν. Σας υπενθυμίζουμε συχνά ότι είστε πολύ πιο δυνατοί από ότι αντιλαμβάνεστε. Οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας. Το ίδιο ισχύει και με τις σχέσεις σας. Όταν στέλνετε ένα κάλεσμα στο Σύμπαν σας επιστρέφει ακριβώς την ίδια δόνηση που στείλατε. Το Σύμπαν έχει μόνο μια απάντηση σε όλα τα αιτήματά σας: « Και έτσι είναι…» Οι μόνοι περιορισμοί που μπαίνουν στον τομέα των σχέσεων σας είναι εκείνοι που εσείς βάζετε στον εαυτό σας. Μια ειλικρινής ματιά στα αποτελέσματα των αιτημάτων σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις δονήσεις που στέλνετε προς τα έξω. Κάποιοι κοιτάζουν το σώμα τους και σκέπτονται σιωπηρά. «Ποιος θα με θέλει εμένα ; » Άλλοι θέλουν απεγνωσμένα κάποιον στη ζωή τους, αλλά είναι απρόθυμοι να γίνουν ευάλωτοι. Σας λέμε ότι αυτές οι σκέψεις μπαίνουν πριν από σας μέσα στις σχέσεις. Συχνά τέτοιες απόψεις εμποδίζουν τους ανθρώπους να έρθουν κοντά σας, παρόλο που άκουσαν το αρχικό κάλεσμα. Συχνά ακούνε: « Έλα σε μένα…έλα σε μένα » και μόλις πλησιάζουν ακούνε: « Όχι τόσο κοντά!» Αυτό επίσης μπορεί να φέρει κοντά σας ανθρώπους που είναι συναισθηματικά – η με κάποιο άλλο τρόπο- μη διαθέσιμοι. Τελικά είναι μια άμεση ανταπόκριση στο αίτημα σας προς το Σύμπαν. Σας λέμε τώρα ότι υπάρχουν ταίρια για τον καθένα στον πλανήτη.
Αφήστε το βόλεμα στη μοναξιά σας και την κριτική απέναντι στον εαυτό σας και επιτρέψτε στους άλλους να σας βρουν. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι εντελώς ανοιχτός και ευάλωτος και θα δείτε τις πόρτες να ανοίγουν διάπλατα. Αφήστε τον να είναι ένας ακριβής και συμπονετικός καθρέφτης και κοιταχτείτε μέσα του με την προσδοκία να δείτε την πιο μεγαλειώδη αντανάκλαση του Θεού.


Το Γκρουπ
Η Ρομφαία του Μιχαήλ
Στηβ  Ρόθερ


1 σχόλιο:

ReTake Your Power είπε...

Eipa kai ego :) diavasa diavaza kai elega pios ta leei auta??? mono o rother ta leei toso kathara:)

Na simpliroso, oti o dromos pou akolouthei o kanthenas einai prosopikos, kai o Rother den dinei dromo, afinei na vreis to diko sou. O dikos mou dromos einai ths anaktisis tis dinamis tou kathe enos. Mporeis an endiaferese na ton breis sto www.retakeyourpower.com, kai an exeis diathesei steile mou ena mail apo ekei.